Inspiratie voor je bedankjes na een zomers huwelijk

Als huwelijkskoppel geef je de gasten een klein geschenkje mee naar huis om hen te bedanken voor hun aanwezigheid op het feest en als aandenken aan jullie mooiste dag. Sommige bedankjes kunnen tijdens het feest zelf al gebruikt worden en zijn dus zowel functioneel als een herinnering, andere geef je bij het verlaten van het feest of nog andere stuur je pas later op. Er zijn verschillende manieren om je gasten nog eens te verwennen met een cadeautje.

Bedankingskaartje

De meest voorkomende manier om huwelijksgasten te bedanken, is ze achteraf een kaartje te sturen. Meestal staat daarop een foto van het huwelijkspaar, getrokken door de huwelijksfotograaf op de dag zelf. Omdat deze foto’s soms pas weken na het huwelijksfeest klaar zijn, de kaartjes dan pas gedrukt en opgestuurd worden, zullen je gasten hun aandenken pas ontvangen als het feest voor hen alweer een tijdje achter de rug is. Het is dan ook een verrassing om, wanneer ze het niet meer verwacht hadden, jullie foto in de brievenbus te vinden. Dit tovert sowieso een glimlach op hun gezicht als ze de post doornemen.

Zonnebril, waaiers en slippers

Kan het nog zomerser dan voor je gasten een zonnebril en slippers klaar te leggen? Als je het feest buiten organiseert, zullen de zonnebrillen gretig gebruikt worden. Een zonnebril is iets wat je gemakkelijk vergeet als je vertrekt naar een huwelijksfeest, gewoon omdat je al aan zoveel moet denken. Toch kan het je dag verpesten als je de hele tijd met half dichtgeknepen ogen rondloopt. Met waaiers help je oudere mensen uit de nood die vaak meer last hebben van de warmte dan jongeren. Als je huwelijk niet te formeel is, geef je met een mand vol slippers het signaal dat pijnlijke voeten niet hoeven op jouw feest. Sowieso goed voor de sfeer en meer dansplezier.

Fotobox

Altijd leuk zijn de fotoboxen die je ergens op de weg naar de toiletten of in een hoek van de zaal installeert. Leg er wat leuke gadgets bij als feesthoedjes en snorren op een stokje en gegarandeerd dolle pret voor je gasten. Vooral omdat ze zo eens op de foto staan met andere mensen dan hun eigen gezin. Het is immers niet zo voor de hand liggend om gekke bekken-foto’s te hebben van jezelf met je moeder en schoonmoeder in hun moeder van de bruid jurken. Dat maakt de herinnering net mooier. De modernere variant is de videobox waarbij gasten een boodschap achterlaten voor het huwelijkspaar maar dat is dan meer een aandenken voor het paar en niet voor de gasten zelf. Fotoboxen zijn helaas geen succes bij oudere mensen die niet goed weten hoe het werkt en het niet durven uitproberen.

Ontbijtkoek in picknickmandje

De derde soort bedankjes zijn degene die klaarliggen voor de gasten als ze de zaal verlaten. Online zoals bij JJ’s House vind je een uitgebreid gamma aan bedankingsgeschenkjes. Je kan het zo gek niet bedenken, of wat dacht je van gepersonaliseerde champagneglazen, taartscheppen, een kompas, een plectrum en ga zo maar door. Ook een leuke is een minipicknickmandje met daarin een ontbijtkoek, onmiddellijk te nuttigen bij het verlaten van de zaal.

About RJ Frometa

Head Honcho, Editor in Chief and writer here on VENTS. I don't like walking on the beach, but I love playing the guitar and geeking out about music. I am also a movie maniac and 6 hours sleeper.

Check Also

10 Most Important Tricks to become TikTok famous

The amazing thing about Gen Z is that they are growing in an age where …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.