Få det perfekte strandbryllupet

Drømmer du om et perfekt strandbryllup er det absolutt mulig nesten uavhengig av budsjett. Mye handler om prioriteringer og ikke minst, oppfinnsomhet og fleksibilitet. Finn ut hva som er viktigst for ditt bryllup og hva du kan klare deg uten. Bruk dette som utgangspunkt når du begynner den praktiske planleggingen.

Hold på tanken om det perfekte strandselskapet, ditt perfekte bryllup, og ta stilling til følgende viktige punkter:

Beliggenhet i Norge

Det er tre hovedvalg:

  • En offentlig strand. Dette er det rimeligste alternativet. Du kan sette opp noen blomsterdekorasjoner og skape en høytlig ramme der selve seremonien holdes. To rader med stoler til gjestene skaper en perfekt gang for bruden å gå opp for å møte brudgommen.

  • En privat strand. Ulempen med en offentlig strand er at du kan få mange skuelystne. Hvis du ønsker noe mer privat, er det mulig å få tilgang til en privat strand. Enten du kjenner noen eller du kan leie et sted.

  • Strand tilknyttet et hotel eller et lokale. Dette er det dyreste alternativet, men også det enkleste. De vil ta seg av alt det praktiske, og har både stoler og bord. De kan også hjelpe med dekorasjon, servering og alt.

Bryllupsfest og bryllupsreise i et

Å ha et strandbryllup i Norge er ikke alltid så enkelt med uforutsigbare somre. Derfor kan det være verdt å kombinere bryllupsfest og bryllupsreise. Da får du den perfekte sermonien, men du må være klar over at det kan bli for dyrt for gjestene. En løsning kan være å si at dere trenger ingen gaver, at de kommer i bryllupet er mer enn nok.

Velger du en rimeligere brudekjole, et rimelig ferieland med en flott strand og utenom høysesong, kan du arrangere flere felles måltider så det blir rimeligere for gjestene. Mange hoteller og lignende steder gir gjestene gode rabatter på opphold i forbindelse med et slikt arrangment. Flyselskaper kan også ofte gi en rabatt hvis mange nok bestiller samtidig.

Når på dagen?

Å ha sermonien på stranden midt på dagen kan fort bli varmt og ubehagelig. Tidlig på morgen eller ettermiddag er optimalt i de fleste tilfeller. Da får du strandens majestetiske skjønnhet, uten en uutholdelig varme.

Unntaket kan være hvis du skal ha arrangement i Norge. Da kan det være lurt å ha sermonien på dagen for å utnytte varmen. Dette vil være plassavhengig.

En liten «goodie» bag for gjestene

De fleste gjestene bærer en spesiell kjole til bryllup med en relativt åpen utringning og bare armer. Kanskje også kort skjørt, avhengig av hva du har invitert til. Likevel kan det bli varmt, så lag til noen små poser som gjestene får utdelt når de ankommer, en «goodie» bag. Her kan du legge oppi en liten flaske med vann, et liten tube med solkrem for de som har glemt det, kanskje noen engangservietter. Litt forskjellig som kan gjøre opplevelsen enda bedre, men som ikke koster så mye.

Gjør avtale med hotellene i nærheten

Kommer det gjester langveisfra, snakk med hoteller og lignende i nærheten. I noen tilfeller kan du få rabatt, men uansett er det lurt å reservere rom så gjestene slipper å stresse med dette. Spesielt hvis det kan være vanskelig å finne overnatting i nærheten av sermonien og festen.

About RJ Frometa

Head Honcho, Editor in Chief and writer here on VENTS. I don't like walking on the beach, but I love playing the guitar and geeking out about music. I am also a movie maniac and 6 hours sleeper.

Check Also

5 Reasons Why Luxury Cars Are More Expensive

Now a day talking about purchasing a new car is not a luxury as it …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.