Miten luoda upea juhlatyyli mahdollisimman halvalla?

Juhlavaatteiden ostaminen tulee usein kalliimmaksi kuin arkivaatteiden ostaminen. Tästä syystä moni pitääkin juhlavaatteiden ostamista turhana rahanmenoa, eihän juhlavaatteita edes tule käytettyä yhtä paljon kuin arkivaatteita. Olemme kuitenkin todella sitä mieltä, että upeaan juhlatyyliin ei tarvitse käyttää satoja euroja rahaa, vaan pienemmälläkin rauhallisella panostuksella pystyy luomaan upean juhlatyyliin. Annamme kymmenen vinkkiä siihen, miten juhlatyyliin voi luoda mahdollisimman halvalla.

  1. Pukeudu vaatteisiin, jotka jo löytyvät vaatekaapistasi. Jokaisella meistä on vaatekaapin pohjalla vaatteita, jotka sopivat juhliin. Jos vaatekaapistasi löytyy kaunis mekko, pane se päälle sen sijaan, että ostaisit uuden mekon. Näin säästät rahaa ja autat ympäristöä. 

  2. Lainaa asusteita ystäviltä ja perheenjäseniltä. Asusteiden ostaminen tulee yllättävän kalliiksi, jos kaiken ostaa kerralla. Juhlavia asusteita ei muutenkaan tule käytettyä paljon, joten on ihan turhaa tuhlausta ostaa joka juhlaan uudet asusteet. Jos sinulla ei ole juhlamekkoon sopivia asusteita, kannattaa asusteet yrittää lainata ystäviltä tai lähipiirissä olevilta naisilta.

  3. Osta juhlavaatteet käytettynä. Käytettynä ostetut vaatteet ovat ympäristöystävällisiä ja sopivat pienimpäänkin budjettiin. Käytetyt juhlamekot ovat usein laadukkaita ja mielenkiintoisempia kuin uutena ostetut trendimekot. 

  4. Hyödynnä alennusmyynnit ja kausikampanjat. Alennuksista voi tehdä huippulöytöjä, kunhan on vain liikkeellä tarpeeksi aikaisin. Alennusmyynneissä myydään kalliiden kun suunnittelijoiden juhlavaatteita budjettiystävälliseen hintaan. Etenkin klassisiin vaatteisiin kuten kotelomekkoon ja hyvin istuvaan iltapukuun kannattaa panostaa alennuksen aikaan, sillä ne ovat vaatteita, jotka kestävät aikaa.

  5. Ompele itse ja tuunaa asusteita. Halvalla pääsee jos vanhan juhlamekon tuunaa itse uuden näköiseksi. Vaikka et olisikaan kovin ompelutaitoinen, onnistuu uuden lookin luominen pienillä muutoksilla. Mekkoa voi lyhentää tai siihen voi ommella kauniita yksityiskohtia ja asusteita voi tuunata helposti.

  6. Stailaa arkimekosta juhlakelpoinen. Toimistokelpoinen arkimekko taipuu helposti juhlakuntoon, kun siihen yhdistää kauniit korkokengät, pienen kirjekuorilaukun ja näyttävän meikin. 

  7. Panostaa klassisen naiselliseen kotelomekkoon. Jos haluat kuitenkin panostaa uuteen vaatteeseen sen sijaan, että hyödyntäisit vanhoja vaatteita, kannattaa panostaa klassisen naiselliseen kotelomekkoon neutraalissa värissä. Se toimii lähes kaikissa tilanteissa ja on monikäyttöinen eri asusteisiin yhdistettynä. 

  8. Osta edellisen sesongin kengät outletista. Tanssikengät ovat tärkeä juhla-asun viimeistelijä, joten niihin kannattaa panostaa. Kenkien hinta ei kuitenkaan päätä huimaa jos kengät ostaa outlet myymälästä reippaalla alennuksella. Mustat korkokengät sopivat asuun kuin asuun ja korostavat sääriä upeasti.

  9. Unohda trendien seuraaminen. Muotivirtausten seuraaminen tulee kalliiksi eivätkä trendit pysy pinnalla kuin yhden tai kahden sesongin ajan. Muoti ei ole koskaan muuttunut yhtä nopeasti kuin nyt ja tämän päivän trendimekko on huomenna jo pois muodista. Jokaisen säästäväisen henkilön kannattaisikin unohtaa trendien seuraaminen ja keskittyä kokoamaan vaatekaappi klassisista monikäyttöisistä vaatteista.

  10. Luo itsellesi juhlauniformu, joka toimii kaikissa juhlissa. Jos tyyliisi on selkeä ja tiedät, mikä sinua pukee parhaiten, on säästäminen helppoa. Hutiostoksia ei tule tehtyä ja vaatteesi todennäköisesti ovat hyvin yhdistelykelpoisia. Tällöin sinulle voisi sopia juhlauniformu eli samoista elementeistä koostuva asu, jota käytät juhlasta toiseen. Monella on toistuvia elementtejä tyylissä ja niihin kannattaa panostaa. 

Loppujen lopuksi on hyvin helppoa pihistää omasta juhlapukeutumisesta. Juhlissa kaiken ei tarvitse olla uutta, vaan omasta vaatekaapistasi löytyy varmasti vaatteita ja asusteita, joita voi käyttää uudestaan. Kierrätys on kovassa nosteessa, joten moni myös arvostaa vaatteiden uudelleen käyttämistä enemmän kuin aiemmin. Usko meitä, sillä raha ei tuo tyyliä edes juhlissa. 

About RJ Frometa

Head Honcho, Editor in Chief and writer here on VENTS. I don't like walking on the beach, but I love playing the guitar and geeking out about music. I am also a movie maniac and 6 hours sleeper.

Check Also

What is an anechoic chamber

An anechoic chamber is a special testing environment designed to absorb electromagnetic or sound waves. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.